15 juni 2024
14:00

Kinna IF

Referat: Skene IF - Kinna IF

Ett efterlängtat derby och denna gången var det, för första gången på länge, Kinna som kom som regerande derbysegrare efter höstens 1-0 viktoria. Mycket folk och bra stämning inför matchen och kom så vara under hela matchen, det skall bägge lagens supporters ha en eloge för, något som bidrar till att vi slipper onödiga extra krav på oss vid kommande derbyn.

Redan i inledningen av matchen tilldöms Kinna en straffspark efter att Elias Häger rivit ned Persengård, i samband med straffen har domaren bestämt sig att låta Häger syna det gula kortet, något som tydligt syns på videoupptagningen från matchen, men när Ebrima Billal tar en tjurrusning långt från situationen mot domaren är det istället han som får varningen, något som skall visa sig vara ödesdigert senare för Skene. Straffen förvaltar Persengård själv på bästa sätt till ledning 1-0.

Halvtimmen in i matchen tror alla att Skenes Andy Guerroro skall få sitt andra gula kort och bli utvisad efter en brutal satsning där han kapat David Mijatovic bakifrån, av någon outgrundlig anledning klarar sig Andy helt utan kort denna gång. David löser dock själv det bästa straffet genom att förvalta frisparken genom att lägga den direkt i mål till 2-0. 5 minuter senare decimeras dock Skene, denna gång är det Ebrima som får sitt andra gula kort efter en duell med Prince Isaac.

En första halvlek där vi är steget före i det mesta, vi skapar lagom många målchanser och är felfria i deffensiven. Skene känns väldigt ofarliga och skapar i princip inga större farligheter under halvleken.

Andra halvlek spelas av på ett effektivt sätt av Kinna som inte riskerar något direkt bakåt och har koll på planens ytor, målen trillar in med Jämna mellanrum och vi ser en briljant löpning av Persengård mellan Skenes mittbackar för att friställas och rulla in trean. Fyran och femman kommer efter anfall på högersidan där Persengård möter första inlägget med en distinkt direktskarv och Felix Wahle hinner lägga bollen tillrätta inför matchens sista mål.

5-0 slutar matchen, den största derbyvinsten sedan 1979 på Kinna segrade med 7-1 på Viskavallen och den största på bortaplan sedan 1962 då det skrevs 1-6 i historieböckerna. Kinna var totalt sett det klart bättre laget och kontrollerade matchen fullstädnigt, samtidgt som Skene lade mycket fokus på att gnälla och ifrågasätta de allra flesta domslut.